БЛОГ-СТРАНИЦА НА WWW.POZNANIE-BG.COM

  [BG]   EN  
БЛОГ-СТРАНИЦА НА WWW.POZNANIE-BG.COM

АКТУАЛНО
КНИГА ЗА ГОСТИ. БЛАГОДАРИМ ВИ, ЧЕ СТЕ С НАС ПРИЯТЕЛИ!
ПРЕВОД НА САЙТА / TRANSLATE WWW.POZNANIE.DIR.BG
СНИМКА НА МЕСЕЦА
ПСИХОЛОГИЧЕСКИ ТЕСТОВЕ
КОЛЕКЦИЯ - ПЕСНИ - ЛАРА ФАБИАН
ПОМИСЛИ ! ТАМ НЯКОЙ ТЕ ЧАКА !
СТАТИИ. ПУБЛИЦИСТИКА
ВАЖНИ ТЕМИ !!!
ДАРОВЕ ЗА СЪРЦЕТО
СТИХОВЕ
ФОТО ГАЛЕРИЯ

БЛОГ АРХИВ
«« септември 2020 »»
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30        


СВЕТООТЕЧЕСКО ПРАВОСЛАВИЕ ПРОЕКТ "РОДОЛЮБИЕ" СЕНТЕНЦИИ

АКТУАЛНО 18:37
« Обратно
"НА СРЕЩА С ПЯСЪЧНОТО ОГЛЕДАЛО" / ЧНГ-размисли и пожелания /
/ автор : Надежда Господинова /

Кое е най-неприятното, нелепо или абсурдно нещо, което може да ви се случи в Новогодишната нощ.
Или ви се е случвало?

Например да останете сами вкъщи, или на улицата точно в полунощ. Да ви завари в някакво такси с непознат и отегчен шофьор. Да празнувате не точно, с тези, този, тази или тях. Да не стигнете за където сте тръгнали, или с такова закъснение, че...


Въобще на този ден може да ви се случат всички всевъзможни неща, както във всеки най-обикновен делничен ден. Но понеже е празник, така сме се засилили... Пак подаръци, неплатени сметки, нещо за трапезата, друго за чашите, за тоалетите и прическите...

В цялата тази празнична афера, най-коварният и „опитен” играч е собственото ни настроение. То ни е виновно за нелепия купон, за прегракналата веселба, или просто тривиалните за такива събития – пре-ситост и махмурлук. А настроението ни така се влияе... и така се пени особено сега. Въобще не може да му се разчита.

И една такава празнина ни е обзела, или пък толкова надежди и очаквания точно на „финала”, ама в последната секунда. Една припряност.

За какво?!

За среща с пясъчното огледало.

Това е „празникът Нова Година”. Мигът, в който гледаш как се ронят последните песъчинки на „Старата” и се оглеждаш в „Новата”. Прощаваш се и се посрещаш. И точно в един-единствен миг настъпват велика празнина и велико очакване.

Казват, че независимо кога, как, къде и с кого се празнува Нова година, това било свързано с вземането на решение, ново начало...

Например да откажеш цигарите, или ракията. Или да напуснеш страната, да се завърнеш у дома, да срещнеш любимия човек, да си намериш работа. Да си здрав и силен, за да посрещнеш всички абсурди, всички неприятности и нелепости. И ако може да не си сам... Да може да е някак по-добра годината... за тебе, за близките, за другите, за света.

Това не са решения, а пожелания. Едното се реализира, другото се сбъдва. Решенията са за делнични дни. Пожеланията за празник. Процентът сбъднатост за едно пожелание не зависи от неговата оригиналност, а и в крайна сметка не сме чак толкова изобретателни. За да е истинско едно пожелание трябва да е искрено и от сърце... Много да го искаш и много да вярваш, не че ще се случи, а че се сбъдва... (Пак се отплеснах).

И така:

Не оставай сам вкъщи, направи всичко възможно да стигнеш навреме за срещата с празника, не се концентрирай в тапата на шампанското точно в 00.00.

Погледни някого право в очите.

В този миг няма да имаш усещането за край или начало, за сълза или усмивка. А за присъствие и вечност. Не гледай в часовника, не брой песъчинките, не си представяй какво ще се случи в следващата...

Затвори си очите.

Не вземай решения, както всеки понеделник или от утре. И не разчитай толкова на късмета от баницата

Пожелай си мир и любов.

Добре дошла, Нова Годино.


/ Публикувано на 30 декември 2005 г в : http://pravoslavie.bg


04 Декември 12, 18:37    Коментари (0)

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.2214